Αλμυρίδα

Το χωριό της Αλμυρίδας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από τις δύο αυτές πανέμορφες βίλλες. Στην Αλμυρίδα μπορεί να βρει κανείς οτιδήποτε χρειαστεί, καθώς πρόκειται για ένα τουριστικό μέρος που βρίθει από όμορφες ταβέρνες «πάνω στο κύμα», μπαράκια, super markets και άλλα καταστήματα.

Είναι ένα όμορφο χωριό χτισμένο γύρω από έναν αμμώδη, ρηχό και ασφαλή κόλπο που αποτελεί την παραλία του χωριού, με ένα λιμάνι μικρών αλιευτικών πλοίων στο ανατολικό της άκρο. Κατά μήκος της γραφικής παραλίας θα βρείτε, εκτός από τα παραπάνω, καφετέριες, αρτοποιεία, ένα κατάστημα κοσμημάτων, mini markets, καταστήματα δώρων , κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων .

Επίσης, πολύ κοντά υπάρχει ένα κέντρο θαλάσσιων σπορ από όπου μπορείτε να νοικιάσετε καγιάκ, ιστιοσανίδες και καταμαράν, δίνοντας μία πιο εξωτική νότα στις διακοπές σας. Η αναγκαιότητα για μετακίνηση με αυτοκίνητο υπάρχει μόνο αν κάποιος θεωρεί μεγάλη την απόσταση μέχρι την Αλμυρίδα.

Από την άλλη πλευρά, εάν θελήσετε να εξερευνήσετε την περιοχή και τις υπόλοιπες ομορφιές του ιστορικού αυτού νησιού, ένα όχημα συνίσταται καθώς σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο βρίσκεται μια τεράστια ποικιλία από αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και παραδοσιακά χωριά με υπέροχες ταβέρνες και γραφικές βιοτεχνίες, που αξίζει να επισκεφτείτε, όπως το υαλουργείο στο Κόκκινο Χωριό, οι δαντελοποιοί του Γαβαλοχωρίου ή οι μεταξουργοί στο Καλαμίτσι. Εντονότερους ρυθμούς, για όσους αναζητούν κάτι τέτοιο, μπορείτε να βρείτε στην πόλη των Χανίων, που είναι η πλησιέστερη μεγάλη πόλη.

Μέχρι τα Χανιά η απόσταση είναι περίπου 25 km και το αεροδρόμιο της πόλης απέχει 30 km, δηλαδή περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο. Αν επιλέξετε το δεύτερο αεροδρόμιο στην Κρήτη στο Ηράκλειο, όπου ενδεχομένως να πετύχετε φθηνότερες τιμές σε κάποιες πτήσεις, ο χρόνος μετάβασης είναι περίπου μιάμιση ώρα.

Κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο, εάν θελήσετε, κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες υπάρχει η δυνατότητα είτε να σταλεί ταξί που θα σας περιμένει να σας μεταφέρει στη βίλα, είτε να σας μεταφέρουν οι ίδιοι.

Στη βίλα θα σας περιμένει μία τσάντα με κάποια βασικά προϊόντα που ενδέχεται να χρειαστείτε, όπως χυμός, τσάι, καφές, φρούτα, ως καλωσόρισμα από τους ιδιοκτήτες.